Rocco

Als iemand een zielig hoopje was die volledig de weg kwijt was, was dat Rocco. We vonden hem in het dorp, iemand zou zich om hem kommeren dus brachten wij daar wat voer. Hij was angstig, zat ineengedoken en kon niet eten in ons bijzijn. Diezelfde avond werden we gebeld door de politie, de hond was gaan rondlopen in het dorp en er waren bijna auto ongelukken gebeurd doordat Rocco over straat liep. Ik beloofde hem de volgende dag op te halen en hem aub niet naar de Perrera te brengen (het dodingstation), dit beloofden ze. De volgende dag was het zover, Rocco kwam bij ons en ontmoette de honden. Gelukkig bleek dit ontzettend goed te gaan, hij houdt van iedereen en iedereen houdt van hem. Hij doet geen vlieg kwaad en moet juist meer uit zijn schulp kruipen. Hij is angstig en snapt het lopen aan de lijn totaal niet, zodra hij de druk aan zijn lijf voelt van een riem, of het nou in halsband of tuig vorm is, staat hij op de rem. Hier gaan wij komende tijd dus nog goed mee aan de slag. We hebben een trainer op bezoek gehad en we gaan flink oefenen.
Hij luistert echter perfect en als iedereen het hek door ontsnapt, komt hij als eerste weer terug want hij ziet daar de lol niet van in. Hij wil gewoon lekker bij je zijn. Lekker snuffelen en in de zon liggen. Het is een erg lieve en rustige hond die pas na een maand wat pup gedrag laat zien (hij is rond 1 a anderhalf jaar) en uit zijn schulp komt.

We zijn er uiteindelijk achter gekomen wie Rocco gehad heeft en wie hem op straat gezet heeft. Dit zijn geen goede verhalen en zullen de details hierover niet kenbaar maken. Duidelijk is, is dat hij niet goed behandeld is. Het is altijd wonderbaarlijk dat honden zo snel weer vertrouwen krijgen en in het moment leven en daarvan genieten.

Rocco is zindelijk en ook erg schoon van zichzelf. Hij is gecastreert en negatief getest op alle ziekten.
Zijn uiterlijk zegt dat hij waarschijnlijk een Fila brasileiro is, of een mix met zoiets. Hij kan met alle honden, katten en paarden goed overweg.