Team VagabunDogs
Het team van Vagabundogs is een dynamisch geheel: wij verwelkomen vrijwilligers die graag willen helpen ook al is het slechts tijdelijk, op afstand of met tussenpozen. Het leven staat immers niet stil en soms heb je meer tijd of energie dan op een ander moment in je leven. Dit betekent in de praktijk dat de voorzitter van Vagabundogs de stichting altijd draaiende houdt en daarbij telkens wordt bijgestaan door diverse mensen; de een wat intensiever of vaker/langer dan de andere, afhankelijk van het moment en het soort werk dat er gedaan moet worden. Ons devies is: gebruik je talent! Mensen die hun hulp aanbieden zullen bij ons de kans krijgen vooral hun eigen talenten en kennis/kunde in de praktijk te brengen. Daarmee is immers iedereen gebaat!

Je hoeft niet perse hondenpoep op te ruimen of open wonden te verzorgen om jezelf ‘vrijwilliger’ te mogen noemen! 

Gedurende de jaren van ons bestaan hebben we een vaste groep supporters om ons heen verzameld (ook veel ex-adoptanten) op wie we altijd kunnen rekenen als het gaat om publiciteit, mond op mond reclame, inzamelings acties en mentale / financiële steun. Dat is een heel fijn gevoel en zorgt ervoor dat we door kunnen blijven gaan met wat we doen, ook in wat mindere tijden!

Ons basisteam

Maaike Oostland

Maaike Oostland (ES/ENG/DE/NL)  – Penningmeester | Voorzitter | Beheer website en social media | De meeste honden zitten bij Maaike thuis | Toekomstig hondentrainster

Maaike raakte in contact met dierenwelzijnswerk door haar stage in Andalusie in 2007 in het dierenasiel waar Maaike van Poelje haar toendertijd begeleidde. De stage was succesvol en betekende een persoonlijk omslagpunt voor Maaike. Het contact met Maaike van Poelje bleef en dankzij diverse bezoekjes in de jaren erna en het opvangen en uiteindelijk adopteren van haar tweede hond via Vagabundogs, raakte zij steeds intensiever betrokken bij de stichting. Maaike woont momenteel ook al 4 jaar in Andalusie en werd rechterhand van voormalig voorzitter Maaike van Poelje. Op haar finca is een mooie honden ren gemaakt waar vele honden al een nieuw leven zijn begonnen en via deze poort uiteindelijk bij hun forever home terecht zijn gekomen. Door haar Spaanse vriend en haar werk als jongerenwerker heeft ze al goede lokale connecties weten te maken met oa. de politie en burgemeester die al erg gunstig bleken te zijn. Ook zijn er wandelochtenden opgezet voor de honden zodat alle honden goed aan de lijn leren lopen ter voorbereiding op het gezinsleven in Nederland.

Sinds eind 2018 heeft Maaike VagabunDOGs geheel overgenomen van Maaike van Poelje.

Maria Lorenzo Casanova (ES) – vaste vrijwilliger voor opvang en locale contactpersoon

Maria komt uit een typisch Andalusische familie/cultuur waarbij de normen en waarden met betrekking tot dieren heel anders zijn dan die van mensen uit Noord Europa. Haar natuurlijke inborst, gezond verstand en haar sterke karakter hebben ervoor gezorgd dat zij zich op eigen kracht hieraan heeft ontworsteld. Maria vangt inmiddels al enkele jaren honden en katten op en zet zich in om haar naaste omgeving te laten inzien dat de zorg en omgang met dieren eigenlijk heel anders zou moeten zijn dan zij gewend zijn en geleerd krijgen. Ze laat zich leiden door haar hart en intuitie en die faalt nooit. Een fantastische aanwinst voor het team!

Het uitlaatteam 

Meedere vrijwilligers komen honden uitlaten. Dit is ontstaan door de Sinaasappel Pups die zijn gedumpt voor de deur van een lief Engels stel. Zij hebben de politie gevraagd en zijn bij ons terecht gekomen. Zij waren zich niet bewust dat wij bestonden en waren dankbaar verrast. Sinds dien en dankzij dit stel hebben wij nu een team van honden uitlaters die elke maandag, woensdag en vrijdag honden uitlaten van 9 tot 10.30.

Het team is in verandering, wie kan en wil komt, soms zijn er 2 personen, soms 7! Heel erg bedankt voor jullie inzet! Dankzij jullie wennen hondjes aan de lijn te lopen en aan verschillende dingen in en om het dorp zoals geluiden, auto’s etc.

Maaike van Poelje (ES/NL) – Oprichtster VagabunDOGs

Maaike stond aan de wieg van Vagabundogs, zij was een van de oprichters in 2011.  Maaike werkt als vrijwilliger in het dierenwelzijnswerk sinds 2001, hetzelfde jaar dat zij naar Andalusië verhuisde. Zeven jaar lang runde zij een middelgroot regionaal dierenasiel, voordat ze haar eigen stichting oprichtte met duidelijke inzichten over hoe zij het rescuewerk wilde aanpakken (kleinschalig, persoonlijk en kwalitatief). Haar vele jaren van ervaring in dit werk zorgt ervoor dat zij op allerlei gebied kennis heeft verworven, onder andere op (alternatief) medisch vlak en hondengedrag/communicatie.  Het werken met (zwerf) honden is haar passie en is onlosmakelijk met haar verbonden. Haar specialiteit is ‘man-doggymatching’ : de juiste hond (of kat) koppelen aan de juiste mens(en). Maaike schreef twee kinderboeken over (zwerf)honden: Het Spaanse gif en De hondendief.

Sinds 2018 is Maaike van Poelje meer naar de achtergrond gegaan binnen VagabunDOGs. Zij wilde haar leven na vele jaren liefde voor honden toch anders gaan inrichting. Sinds eind 2018 heeft Maaike Oostland het beheer van VagabunDOGs geheel overgenomen. Maaike van Poelje is echter nog wel behulpzaam waar ze kan.

Vrijwilligersteam
Personen waar we met regelmaat op kunnen rekenen en die ons op de een of andere manier steunen in de uitvoering van onze werkzaamheden:

   • Tineke en Frits (zowel in Nederland als Spanje inzetbaar voor  hulpvragen zoals vluchtbegeleiding, fosteren en dierenartsbezoeken).
   • Inge de Olde (meedenker en heeft uitstekend oog voor marketing.)
   • Joke Kruizinga (opvang honden Portugal/NL)
   • Mandy  van Galen (opvang honden in NL, Noord Holland)
   • Michiel Curfs
   • Debbie Land (ex-adoptant, inzetbaar voor voorcontroles/ huisbezoeken in NL, Groningen e.o)
   • Marijke (opvang honden in NL, Zuid/Noord Holland)
   • Alette Stoutenbeek (vrijwilligster in NL)
   • Marloes van Oostrum (inzetbaar voor huisbezoeken in NL, Friesland)
   • Maartje Derks (ex- adoptant, inzetbaar voor huisbezoeken in NL)
   • Jessica (foster gezin voor hondjes in Nederland)
   • Wouter (webhost)
   • Wilga (Adoptant van Cati, doet huisbezoeken voor ons in Nederland)
   • Irma (Adoptant van meerdere hondjes ondertussen en doet huisbezoeken, helpt waar ze kan)

Graag willen we hier ook onze vaste dierenartsen aan u voorstellen, met wie we al vele jaren intensief samenwerken en met veel vertrouwen en goede, flexibele afspraken. Zonder hen zou ons werk niet realiseerbaar zijn en we zijn hen erg dankbaar voor hun inzet, vertrouwen en geduld!

   • Ligia Deli Veterinaria (Spanje, Ayamonte)
   • Sarah Langridge (Portugal, Tavira)
   • Javier Llanos Mendez (Spanje, Lepe)
   • Juan Pablo Diaz Romero ‘Dr. Pet’ (Portugal, Tavira)
   • Luigi La Antilla (Spanje, La Antilla)